Achter de seizoenen staan icoontjes die aanduiden of het team gedegradeerd, gepromoveerd of kampioen geworden is. Deze icoontjes hebben betrekking op het team en niet op de trainer. Het kan zijn dat de trainer slechts een deel van het seizoen trainer is geweest van dit team. Daarnaast degradeert of promoveert de trainer niet, maar het team.

Een van de meest gestelde vragen bij Voetbalnederland.nl is: "Hoe werkt de KIX?"

Sinds 2004 heeft Voetbalnederland de clubindex ingevoerd (KIX). Dit is een soort UEFA-ranking voor eerste elftallen van Nederlandse amateur- en profclubs.

De KIX bepaalt de sterkte van je team. Hoe hoger de KIX deste sterker wordt het team geacht. Een hogere KIX schept dus ook de verwachting dat er gewonnen wordt van een team met een lagere KIX.

Dagelijks worden alle onderlinge wedstrijden tussen eerste elftallen doorgerekend en wordt de KIX aangepast. Er worden ranglijsten bijgehouden op nationaal-, afdeling-, provincie- en gemeentenivieau. Deze zijn allemaal te vinden op deze site.

Een winstpartij betekent overigens niet automatisch een toename in de KIX. Op basis van het verschil in KIX tussen thuis- en uitploeg bepalen we een verwachte uitkomst in de zin van doelpunten verschil. Het kan dus voorkomen dat een ploeg met 1-0 wint, maar toch in KIX achteruit gaat omdat we een doelpuntenverschil van minimaal 2 hadden verwacht. Een hogere KIX schept dus verwachtingen; wanneer deze niet waargemaakt worden dan gaat de KIX weer omlaag.

Het kan voorkomen dat je team op de ranglijsten stijgt of daalt zonder gespeeld te hebben. Dit wordt veroorzaakt doordat andere teams wel gespeeld hebben en gestegen of gedaald zijn op de ranglijst.

TRIX

De TrainersIndeX geeft per contract voor een hoofdtrainer aan wat het verschil is tussen de KIX bij start van het contract en de KIX aan het eind van zijn contract. Hiermee wordt de prestatie van het elftal geprojecteerd op het contract van de hoofdtrainer. De TRIX geeft alleen het verschil tussen begin en eind aan en niet een absolute waarde.